WIRTUALNY SPACER PO RESTAURACJI
NASZE LOKALE


HAPPY HOUR 16:00 - 17:00

SOBOTNIE WIECZORY Z TAŃCEM

PIĄTKOWE BUFETY Z MUZYKĄ NA ŻYWO
PIĄTKOWE KONCERTY

BUFETY NIEDZIELNE
LUNCH W GODZINACH 12.30-16.00 ZA 26 zł
NASZE TORTY

ZAPROSZENIA PODARUNKOWE
RABATY I PROGRAMY LOJALNOŚCIOWE










Facebook Malinowy-Ogród




Z dumą informujemy, że :



- Restauracja Malinowy Ogród zaprasza na wyjątkowy wieczór kabaretowy:
z Marcinem Dańcem,
który odbędzie się 26.06.2014 czwartek o godzinie 21:30. Więcej szczegółów znajdą Państwo na stronie:
http://kultura.trojmiasto.pl/Marcin-Daniec-imp391886.html



- Restauracja Malinowy Ogród zaprasza na wyjątkowy wieczór kabaretowy:
z Jerzym Kryszakiem,
który odbędzie się 10.05.2014 sobota o godzinie 20:30. Więcej szczegółów znajdą Państwo na stronie:
http://kultura.trojmiasto.pl/Jerzy-Kryszak-imp390201.html



- Restauracja Malinowy Ogród zaprasza na wyjątkowy wieczór kabaretowy:
Druga 50-tka Piotra Bałtroczyka,
który odbędzie się 01.04.2014 wtorek o godzinie 20:30. Więcej szczegółów znajdą Państwo na stronie:
http://www.osowa24.pl/news.php?extend.2921.2
Bilety dostępne są tutaj:BILETY



- od czerwca 2013 roku, Szefem Kuchni Restauracji Malinowy Ogród został Łukasz Fulara. Ceniony nie tylko na Pomorzu, laureat wielu prestiżowych konkursów kulinarnych. Uczestniczył w licznych szkoleniach, między innymi w Akademii Kurta Schellera w Warszawie oraz pod okiem Tierry Finet w „Le Piet a Terre” - restauracji z gwiazdkš Michelin, w miejscowoœci Bourges pod Paryżem. Prowadzi on kulinarnego bloga, do odwiedzenia którego serdecznie zapraszamy Łukasz Fulara blog



- zostaliśmy zaproszeni przez Jolę Słomę i Mirka Trymbulaka do programu „Atelier Smaku na szlaku bursztynowym” emitowanego na kanale Kuchnia+. Stworzyliśmy wspólnie menu dla wegan oraz osób na diecie bezglutenowej. Tutaj znajdą Państwo skrót odcinka z naszym udziałem Atelier Smaku na szlaku bursztynowym
Dania polecane w programie, wprowadziliśmy do naszej karty menu. Dodatkowo w menu restauracji umieściliśmy oznaczenia przy wszystkich daniach wegańskich, wegetariańskich i bezglutenowych.





- 31 maja w Zakopanem, odbył się Wielki Finał konkursu Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Kuchnie Œwiata TEX-MEX. Kwalifikacje do finału otrzymali laureaci konkursów regionalnych z poszczególnych edycji targów Gastro-Hotel. Reprezentanci Restauracji Malinowy Ogród (Rafał Kwidzinski i Tomasz Dawidowski) zajęli II miejsce.
Panowie przygotowali:
- Sałatka: Sałatka z avocado z żeberkiem
- Przystawka: Tuńczyk na chatney dyniowym
- Danie główne: Stek farmera z polentą kukurydzianym
- Deser: Ciastko z meksykańską duszą




- 29 lutego 2012 roku, w ramach zorganizowanych w Kołobrzegu targów Gastro-Hotel, odbyła się kolejna edycja konkursu Kulinarna Uczta Gastro Hotel z Markiem Widomskim. Laureatami konkursu zostali reprezentanci naszej restauracji Rafał Kwidzinski oraz Tomasz Dawidowski, którzy przygotowali:
- tuńczyka marynowanego w tequili, serwowanego na Carpaccio z avocado i krewetek
- sałatkę z avocado na sosie serowym
- stek na polędwicy wołowej na salsie z papryki, podany z sosem bekonowym i puree fasolowo-ziemniaczanym
- sałatkę z kaktusa i popcornu z pikantną złotą kulą

Oto link do relacji ze spotkania: Relacja Gastro-Hotel



- dnia 13 grudnia organizowaliśmy w Strasburgu imprezę związaną z zakończeniem polskiej prezydencji w Unii Europejskiej. Uroczystość odbyła się w Parlamencie Europejskim i miała charakter polskiej, tradycyjnej wigilii. Obecnych było 250 znamienitych Gości. Wszystko odbyło się sprawnie, a co najważniejsze przygotowane przez nas potrawy bardzo
wszystkim smakowały.
Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć z uroczystości.



- zdobyliśmy nagrodę główną Grand Prix w jubileuszowej 10 edycji konkursu Gastronom Pomorza 2010.
Poprzez tą nagrodę jury oraz liczne grono konsumentów doceniło pięcioletnią pracę restauracji Malinowy Ogród i oferowanego przez nią cateringu.
Patronem honorowym imprezy był marszałek województwa pomorskiego Mieczysław Struk. Uroczyste wręczanie nagród odbyło się w 27 marca 2011.



...w prestiżowym konkursie Gastronom Pomorza, nasza restauracja zajęła:
- I miejsce w kategorii
Najlepsza Restauracja Cateringowa 2009
- II miejsce w kategorii
Najlepsza Restauracja Dzienna 2009



- nasza restauracja zajęła pierwsze miejsce w konkursie gastronomicznym, organizowanym w Kielcach dnia 27 kwietnia podczas "II FESTIWALU ZNANYCH I NOWYCH MAREK" Uczestnicy konkursu mieli przygotować 5 stołów o zróżnicowanej kuchni. Jury uznało, że zwycięzcami festiwalu został stół kaszubski przygotowany przez Restaurację Malinowy Ogród. Na zdjęciu szef kuchni Łukasz Lewandowski z zespołem kucharzy.



...mieliśmy przyjemność gościć w naszej restauracji Panią Sylwię Gruchałę - jedną z najbardziej utytułowanych polskich florecistek. Pani Sylwia zgłosiła się do nas na indywidualny kurs gotowania, aby poznać trudną sztukę kulinarną. Musimy przyznać, że okazała się bardzo zdolną uczennicą.

Poniżej link do programu Dzień Dobry TVN,
w którym mogą Państwo zobaczyć Panią Sylwię podczas zmagań kulinarnych w naszej Restauracji

oraz link do artykułu na ten temat w gazecie Fakt



- w okresie świątecznym gościł u nas jeden z najlepszych polskich i światowych siłaczy Jarosław Dymek. Odwiedził nas, aby podarować uśmiech dzieciom z najuboższych rodzin, którymi się opiekujemy (uczniów Zespołu Kształcenia Podstawowego i Gimnazjalnego nr 26 w Gdańsku). Mali Goście otrzymali od znanego sportowca bombkę z Jego autografem i unikalnym wzorem. Dziękujemy Panie Jarku za tą wizytę...



- mieliśmy przyjemność gościć u nas kandydatki do tytułu polska Miss 2009. W swoim napiętym harmonogramie znalazły czas, aby odwiedzić naszą restaurację i skosztować naszych przysmaków. Przy okazji wnętrza restauracji posłużyły jako tło do sesji fotograficznej.







Strona główna Menu Karta win Galeria Rezerwacja Catering Oferta dla firm Kontakt